2023 İlkbahar / Yaz Modası

2023 İlkbahar / Yaz Modası

Rengarenk Çizgiler
Onur haftasının podyumlara taşınmasıyla her taraf gökkuşağına döndü. Enine, boyuna ya da çapraz, baskıyla ya da örgüyle, rengarenk çizgileri her tasarımcı farklı yorumlasa da renklerin enerjisinin herkesi mutlu ettiği tartışılmaz.


Tropikal Enerji
Palmiye ağaçları, egzotik çiçekli desenlerle ve aplikelerle bize gümbür gümbür yazın geldiğini hatırlatıyor. Brandon Maxwell ve Oscar de la Renta’nın  şık minilerle yorumladığı trendi Johanna Ortiz daha günlük ve spor şekilde yorumlamış. Satene baskı da yapılsa, aplikelerle de işlense mod yükselten trendlerden.


Holografik Desenler

Yükselen holografi sanatı renkleriyle kumaşlara üç boyut kazandırırken podyum dünyasının en sevilen trendlerinden olmaya aday. Elbiseden çantaya hatta çizmeye tüm parçalarda canlı ve göz alıcı renkler spot ışığı altında olmayı sevenler için bir arzu nesnesine dönüşüyor.



Bir Ters Bir Düz
 

El işinin kıymetinin anlaşıldığı bu dönem podyumlarda bol bol tığ işi parçalar var.70’lerin elişi parçalarını tekrardan yad ederek, tığ işlerini hem rengarenk tonlarda hem de beyaz renkte 2023 yazının en trend parçaları olarak her yerde göreceğiz.Bu trendin en iyi uygulayıcısı eğlenceli ve gözalıcı renklerdeki tasarımlarıyla Moschino ve Missoni diyebiliriz.



Modern Zaman Prensesi

50’lerin elbise modası geri dönüyor. Pile ve pli kaşeli kabarık formlar düz parlak renkler ve çiçekli desenlerle buluştu ve podyumlar eski filmlerden fırlamış karakterlerle dolmuş gibi görünüyor.


Brando Stili

Marlon Brando’nun The Wild One’da popüler hale getirdiği deri motorcu ceketleri 70 yıl sonra yeniden moda sahnesinde ve oldukça popüler. O günden bugüne çok da değişime uğramayan ceket katmanlı giyim tarzı ile fark yaratır pozisyonda.



Tüvit Takımlar

Chanel’in hakim olduğu ve her sezon gördüğümüz tüvit ceketler bu sezon süper mini etek ve şortlarla kombinlenmiş halde ve cesur yeni renklerle yeniden önümüze sunuluyor.Oscar de la Renta kısa ceket trendini bu tüvit takımlarda uygularken, Dsquared2 ise parlak renklerle kendi tarzını yansıtan en iyi uygulayıcılardan.



Vücudu Sarmala

Vücudu sıkı sıkıya sararak tüm hatları gösteren, dar silüetler uzun süredir modası geçmiş kabul edilse de bu sezon yeniden hit olacak gibi görünüyor. Bol drapeli bu stil ince kumaş ve silüetlerle ve parlak renklerle çok şık görünüyor.



Gotik Yeniden

Zamansız siyahlar ve gotik tarz bu kez lüks ile buluşarak geliyor. Tim Burton’ın Wednesday’i ilhamlı gotik modası karanlıktan çıkartılarak cilalanmış havası veren, parlaklıklarla yeniden dokunuş yapılan tarz artık yeraltı ve sokak modası olmaktan çıkıp yeni neslin en ünlü tasarımcılarının koleksiyonlarına girmeyi başardı.

Tags: